מרכיבים לבצק
250 גר קמח
0.5 כפית אבקת אפייה
1 כפית סוכר
קורט מלח
250 מל מים (בערך כוס ורבע)
מרכיבים למילוי
75 גר בשר טחון
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף גזר מגורד
1 כף תירס ללא תוספת סוכר
אופן הכנת הסופגניות בשר
- מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים עד שהבצק אחיד ודי גמיש ומניחים בצד לנוח. בינתיים מכינים את המילוי- מטגנים במעט שמן את הבשר וכשמתחיל להחליף את צבעו לחום מוסיפים את שאר הירקות. מניחים להצטנן.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרגיעים קצת את הכלב שמסתכל עליכם עם ריר בפה.
- את הבצק מחלקים לכדורים בגודל שווה (כמה שיוצא). בכל כדור יוצרים שקע בעזרת אגודל ולתוכו מכניסים את המילוי, מעגלים את הבצק עד שנסגר עם המילוי בתוכו, מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ 15-20 דקות – עד שהבצק משחים מעט.
- ניתן לשמור במקרר עד כשבוע ובמקפיא עד חודש.
בתאבון!!!
המתכון נכתב ע"י וטרינר מומחה בתל אביב
אולי יעניין אתכם להכין גם
צרו קשר
- כתובתינו שד׳ נורדאו 90 תל אביב
- מספר במרפאה 03-544-0955 פקס 035442602
- מספר 24/7 052-556-6355
- מייל hello@haclinicavet.co.il